Majkens operation

2016-10-20 @ 21:53:18
Imorse drog Majken & jag mot Lidköping. Vår fina Majken skulle genomgå en liten operation men för Majken var det ETT stort operation. På sista tiden har både Mathias & jag tyckt att hon har hört dåligt, speciellt på vänstra öra. Vi åkte i våras till KSS på öronkontroll & de visade sig att Majken hade vatten bakom trumhinnan & såklart dålig hörsel på vänstra öra enligt hörselkontroll. Vi skulle få en ny tid till hösten. Vi fick en kallese för 2 veckor sen & vi åkte dit. Majken fick göra en ny hörseltest & de visade att hennes hörsel var ÄNNU sämre än i våras. Dessutom hade hon fortfarande vatten bakom trumhinnan. Då berättade öronläkarn att de hade bestämt att ge Majken ett rör i örat, så vi skulle vänta tills vi fick em kallelse, antagligen till Skövde eller Lidköping. Det gick otroligt snabbt, förra veckan fick hon en kallese till Lidköping (idag) för sin operation.
 
Som sagt, vi åke imorse. Majken var nervös men de gick bra i bilen upp. Hon hade ipaden så hon kunde tänka på nåt annat i bilen. När vi väl kom fram, så parkerade vi bilen vid sjukhuset. Jag hade varit där 1 gång innan för 3 år sen när Mathias hade brutit tummen. Vi anmälde oss & såklart gick vi lite vilse men vad snälla personal de fanns där som visade oss rätt väg.
 
Väl där inne på barnmedicin fick vi träffa en underbar lekterapet som tog hand om oss. Det var Majken & en till liten kille som skulle få rör i öronen. Majken var nr.2 då de tog alltid de minsta först. På morgonen där hade vi redan satt på 2 st Elma på hennes armveck då de skulle sätta in en nål på henne. Vi fick träffa läkarna & narkosläkarn. Ett jätte bra team enligt mig. Sen fick Majken nålen i armen, såklart blev hon orolig men hon var duktig tjejen min. Sa inte nåt när de satte in den. Sen fick vi gå en liten promenad till dagkirurgi. Där fick vi vänta en stund tills narkosläkarn skulle hämta oss. När väl han kom fick vi åka hiss upp till en annan våning där själva operationen skulle ske. Där på sängen stod det en "Skattkista" som Majken fick kolla i & välja. Hon valde en "Elsa" mask som jag tog hand om. Sen skulle de ge henne sömnmedel i kanylen men den satt inte som den skulle så de fick ta en mask på henne istället & sätta in en ny kanyl på andra armen när hon hade somnat in. Hon fick masken över ansiktet av narkosläkarn & han lugnade ner henne otroligt bra. Han t.om smekte på hennes hår & helt underbar var han. Det kändes i mammas hjärta men de gick bättre än jag hade räknat med. När väl hon hade somnat in så fick jag åka ner till väntrummen & där ringde jag till Mathias & min mamma, berättade hur de var mm. Ca efter 20 minuter kom narkosläkarn & hämtade mig. Han berättade att allt hade gått bra & att hon skötte sig bra ;) fick komma till uppvaket där hon låg. Där kan jag säga er, där kändes mitt hjärta rejält att se henne ligga där i sängen :( sen började hon att vakna & vad hon ryckte. Tack & lov hade jag en sköterska bredvid mig som hjälpte till när hon började rycka till & vaknade rejält. Väl när hon fick syn på mig så kom det massa av tårar & hon ville så gärna klia sig i örat där de hade gjort ingreppet på henne. Min fina Majken, inte lätt & se henne så ledsen. Till slut så lugnade hon ner sig & kunde somna om en stund medan jag smekte hennes kind. Sen blev hon mycket piggare & fick en isglass. Lite huvudvärk hade hon. Sen fick vi komma tillbaka till barnmedicin där hon fick lite yoghurt, rån med ost på & saft. Då hon blev tvungen att va fastande 6 timmar innan. Så hon var hungrig. T.om jag fick lite av sköterskan ;) väl där tog de bort hennes kanyl som hon hade. Sen efter en stund lekande så fick vi ÄNTLIGEN få åka hem. Vi tackade alla så mycket & tog oss mot bilen. Innan så köpte vi lite gott till bilen som vi kunde äta.
 
 
 
 
 
Väl hemma så tog vi lite mat & myste oss ner i soffan, kollade lite på barnkanalen. Sen kom Arvid hem, han hade sovit hos mina föräldrar sen igår & har varit med dom hela dan idag ;) Han visade att han hade fått fina leksaker av Mormor & Morfar. Majken ska såklart också få en heldag själv med dom längre fram. Sen kom Mathias hem & han fick världens kram av barnen. Sen åkte mina MoP iväg & vi hade lovat Majken att hon skulle bestämma vad hon ville ha. Såklart blev det McDonald.
 
Just nu är jag själv hemma & barnen sover sen länge. Mathias är på innebandy på torsdagar ;)
 
 


RSS 2.0